My life – My lesson

  • Inläggskategori:2014

Vi var på testvisning av dokumentärfilmen ”My life My lesson”.

SKR beskriver projektet:

”Vart tionde barn i Sverige är med om att mamman misshandlas av sin partner, ofta barnets pappa. För åtta av tio har våldet pågått sedan de låg i mammas mage. Trots det är barnen och barns upplevelser fortfarande osynliga. Barn som berättar tas inte på allvar. Det är ännu inte straffbart att misshandla inför ett barn trots att våldet ger allvarliga konsekvenser på både kort sikt och lång sikt. Få barn och unga får långsiktigt stöd.

I slutet av maj visade vi en halvfärdig version av dokumentärfilmen My Life My Lesson och avslutade med en workshop. Vi fick massor av goda råd och synpunkter. Nu bjuder vi in till en testvisning av en omklippt version av filmen. Vi vill återigen ha synpunkter – för att göra en bättre film och förbereda oss för samtalet om filmen.

I över tre års tid har regissören Åsa Ekman (Bästa Svenska Långfilm Göteborg International Filmfestival 2010 för Mammas Comeback) och producenten Oscar Hedin (Guldbaggenominerad 2008 för Det svider i hjärtat) arbetat med en dokumentär långfilm som synliggör barnen och våldets konsekvenser.”